Una nova edició de la llegenda omple el casc antic de Castellterçol

Ahir dilluns dia 27 d'agost de 2018, una nova edició de la llegenda dels Ludis Ruralis va omplir el casc antic de Castellterçol durant quatre hores. La participació va arribar a la xifra de 181 persones, gairebé doblant el nombre de l'any anterior; la provinença de tota aquesta gent es va extendre fins més enllà de l'àmbit Castellterçolenc, i van acudir-hi persones de punts molt diferents de Catalunya.

Tot va començar ben d'hora al matí, quan a les 7h, la comissió de la Festa Major de Castellterçol va començar a muntar un dels projectes més pretensiosos a nivell de  necessitat de coordinació de la festa sencera. A les 10.00h ja estava tot preparat per tal que els participants comencessin a arribar a la Plaça per a inscriure's. A la taula d'inscripcions, es van repartir les 130 motxilles estampades, els 150 mapes i carnets, i els Telegrames del Doctor Tronat, amb les històries que s'amagaven darrere cada prova. Mentrestant, les famílies van pujar a l'escenari per fer-se fotos amb la màquina del temps, dins el laboratori del Doctor Tronat. Poc després de les 10.30h es tancaven les inscripcions amb més de 24 famílies inscrites i 181 participants. En aquell moment, la veu de Vega, l'assistent personal robòtica d'en Volti Tronat, va sonar per la Plaça per recordar les normes del joc i per explicar el fil conductor de la Llegenda.

Un cop desitjada la bona sort a les famílies, aquestes van sortir disparades cap a les quinze proves repartides pel poble per tal de ser els primers en acabar. Tot seguint el mapa, anaven de prova en prova aconseguint peces per tal de poder configurar el tangram al final.

Les quinze proves estaven dissenyades per fer un viatje a través del temps, i visitar quinze moments del passat de Castellterçol i rodalies, fossin certs o no. Entre elles, vam poder visitar la prehistòria neolítica, la protohistòria ibèrica, els romans, l'època de la fundació del municipi, la Guerra dels Segadors, la Guerra Civil o l'actualitat.

Finalment, acabades totes les proves, els participants van rebre una fotografia de record, juntament amb un certificat. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Llegenda dels Ludis Ruralis

La Llegenda dels Ludis Ruralis III: a la recerca del Ludius!